lauantai 31. elokuuta 2013

Luoksetulo - ehdoton ykkönen

Koiran ei tarvitse osata temppuja eikä mitään ihmeitä, jos se hallitsee ehdottoman luoksetulon. Tällä tarkoitan sitä, että koira tulee emännän/isännän luokse HETI käskystä, oli sillä vaikka mitä muuta mielenkiintoista työn alla. Tämä ei ole omien koirien osalta vielä toiminut vaikka hyvin ne kuitenkin tulevat.

Omat koirani ulkoilevat usein vapaina pihapiirissä. Kun koiria kutsutaan, voi myyränkolo tai joku vastaava toimii hidasteena. Voit kiljua talon rappusilta kurkku suorana koiraa ja ei näy ketään - alkaa ketuttamaan. Kengät jalkaan ja kierrokselle - enemmän ketuttaa, jos ei vieläkään näy. Joskus vapaanaolosta poikii ketunlenkit kylille - sitten jo potuttaa tosi paljon - mutta harvemmin. Kyllä jostain päin pihaa yleensä koiran kuono pilkistää tai sitten tullaan vauhdilla pihaan, että "Täällä oltiin, mitä sie huutelet. Hyvä huussi oli tuolla metsässä!"

En ole omien koirien kanssa onnistunut saamaan koulutuskenttätoiminnassa huippuvarmaa ja vauhdikasta luoksetuloa. Se tapahtuu yleensä tepastelemalla laiskansutjakasti: "Tulen mie, kun ehdin ja sie pyydät mutta ei ole mitään kiirettä - rauhoitu siekin emäntä."

Onneksi luoksetulo toimii omalla pihalla nopeammin ja DentalStick-pussin rapistelulla on myös osuutensa asiaan.

 
Tässä ei ole kyse reippaasta luoksetulosta, vaan ihanasta takaa-ajoleikistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti