perjantai 16. elokuuta 2013

Tokoagin merkeissä IIII: Tentti

Torstaina oli vuorossa tokoagin tentti-ilta. Emme Moonan kanssa enemmälti viikolla valmistautuneet, kun oli kaikenlaista ohjelmaa. Kokeilin muutamia epävarmempia liikkeitä hyvissä ajoin kotona ennen tenttiä ja se myös kannatti. Näissä liikkeissä oli vielä selvää hakemista ja kun muutama kerta treenattiin, liike alkoi sujua.

Tenttiin arvotaan yhteensä 15 tehtävää ja tentin saa läpi onnistumalla viidessä tehtävässä. Yrityksiä/tehtävä on kaksi. Makupaloja ei saa käyttää suorituksen aikana ja komennoissa on oltava tarkkana, koska joissakin liikkeissä ei saa käyttää käsimerkkejä.

Kun saavuimme tenttipaikalle, oli jännitystä ilmassa - emännillä. Tehtäviin sai käydä tutustumassa etukäteen ja hieman treenatakin ennen varsinaista tenttiä. Pahin pelkoni toteutui ja keilapujottelu oli mukana. Sitä ei ole treenattu juuri lainkaan ja ajattelin ottaa sen harjoituksen kannalta makupalojen kera.

Koirat tekivät liikkeitä sarjoissa eli välillä kolme tehtävää peräkkäin ja välillä kaksi. Sitten vaihdettiin koirakkoa ja toiset taukoilivat tai hioivat seuraavia liikkeitä. Ensimmäisestä viidestä liikkeestä oli muutama Monnin osalta ns. varmoja nakkeja, eli oli lentokonetta, kolmea kyykkyä, nyrkkivihjettä jne. Rauhoittelin ennen omaa vuoroa itseäni, että olen paljon pahemmassakin ollut, esim. möllitokot ja -agit, jossa jännittää eniten omaa suoritustaan. Nyt oli koira eri tavalla "pääosassa" ja minä statistina, että turha jännitys pois. Moona otti lajin jo ensimmäisellä kerralla omakseen, joten koiruutta kohtaan oli myös luottamus kunnossa.

Tentissä käytiin ensimmäiset viisi tehtävää suorittamassa hienosti ja tentti oli LÄPI! Sen jälkeen pystyimme jatkamaan rennoin mielin. Otin jopa tuon keilapujottelun liikkeenä ja sekin onnistui. Hyvä putki jatkui edelleen ja saatiin liikkeiden osalta täysi pistepotti eli 15/15! Ilta menikin pilvilinnoissa ja mahtava koira kainalossa - perjantaina laskeuduttiin jo pilven reunalle, kun oli aamusta kehua retostettu työpaikalla :D 
Agi-osuuteen kuuluu tasapainotyyny, jolle koira menee vihjeestä tiettyyn asentoon
ja pysyy siinä hetken. Moonan suoritukseen kuuluu kaksi käpälää tyynylle.
Koira voi myös mennä kokonaan tyynylle tai asettua sen päälle makaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti