perjantai 9. elokuuta 2013

Tokoagin merkeissä III: Jänskättää

Nyt ei ole jänskättämisen osalta kyse koiruudesta vaan emännästä. Ensi viikolla on tokoagin viimeinen kurssikerta ja edessä on esikoulutason tentti. Treenivaiheessa kaikki palkkausmenetelmät ovat sallittuja mutta tentissä ne vaihtelevat tehtävän mukaan. Pääsääntöisesti makupalapalkkaa ei käytetä ja se on meidän ongelma. Monnin makupalakone on täysin opetettu makupaloihin ja temput tehdään sen perässä nopeasti. Nyt kokeilin makupalasta häivyttämistä keskiviikon ja torstain treeneissä. Kyllä sekin vaan alkaa toimia kun sitä treenaa. Eniten siinä on opettelemista meikäläiselle, koska käsi tahtoo vaan mennä huomaamatta taskuun makupalaa tavoittelemaan.

Toinen ongelmani on kaksoiskäskyttäminen. Olen opettanut omia koiriani paljon käsimerkkeihin. Kun sitten tokossa pitikin antaa pelkkä käsky, meni senssit sekaisin. Kädet huitoivat ihan huomaamatta sinne sun tänne käskyn yhteydessä ja pisteitä ropisi miinuspuolelle. Käsimerkit tulevat myös agilityn treenaamisesta, jossa ne ovat tosi tärkeitä.

Tokoagin esikoulutason tentti koostuu kolmesta vaiheesta: koiruus, taitavuus, agi. Tenttiin arvotaan neljä K-tehtävää + 1 este, kolme T-tehtävää + 2 K-tehtävää  sekä viisi agitehtävää. Jokainen tehtävä /este arvostellaan + / -. Yhteistyöstä tai oikein hienosta suorituksesta saa +-++. Yhteensä viidellä plussalla saa tentin läpi. Jokaisella tehtävärastilla tai agi-osuudessa on kaksi yritystä (lähde: Koirapalvelu Vihmerä).

Itse tentti ei siis ole vaikea, koska viidellä plussalla sen saa läpi. Voit vaikka epävarmassa tehtävässä ilmoittaa, että ei ole tenttisuoritus, teen tehtävän koemielessä ja harjoitella koirasi kanssa rennosti tehtävää. Mutta silti jänskättää tämä ilman makupaloja toimiva juttu... 


 
Renkaassa on kaksi vaihetta: Toisessa koira kävelee tai hyppää
renkaan läpi ja toisessa koira istuu renkaan sisään. Moona kävelee
jo sujuvasti mutta tavoitteena on jossain vaiheessa hyppääminen.

 
Keilatempussa koira kaataa käskystä kolme keilaa. Tämä on
Moonan lempitemppuja ja kuvassa se katselee emäntäänsä
sillä silmällä, että keila kaadettu - makupala tienattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti