perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kevättä rinnassa

Moonan kanssa ollaan parhaillaan Oppikoiran Tokoalo-kurssilla. Kyseessä on tokon perusliikkeiden treenaamista huomioiden elokuussa 2015 muuttuvat kilpailusäännöt.

Paikallaanolo suoritetaan eri tavalla kuin aiemmin. Nyt koiruuden pitää pysyä paikallaan minuutti. Koirat laitetaan rivissä yksitellen maahan ohjaajan poistuessa matkan päähän ja minuutin kuluttua palataan eri järjestyksessä takaisin koiran luo ja jokainen koira nousee yksitellen istumaan. Liikesarja tapahtuu ikään kuin jonona, jolloin toinen koira ei saa reagoida kun yhtä käskytetään. Haastetta on - jos ei ollut siinä aiemman liikkeen kahdessa minuutissakin mutta silloin suoritus tehtiin yhtäaikaa! Moona on paikallaoloissa aika haka ja luotto pelaa. Silloin tällöin tapahtuu pientä haahuilua mutta periaatteessa toimii.

Toinen erilainen suoritettava on este. Se saa olla jatkossa läpinäkyvä. Koira jätetään esteen taakse ja ohjaaja menee toiselle puolelle estettä. Koira kutsutaan esteen yli luokse ja viereen istumaan. Mielestäni tämä on helpompi kuin aiemmin. Ainakin agia harrastaneelle. Tosin laiskansutjakka Monni kyseenalaisti treenikerralla tämänkin, että ootko tosissas, itte meinaat velttoilla siellä esteen takana. Siihen piti hakea vauhtia matkan päästä ja sitten mentiin.

Toko ei ole meidän laji. En itse pidä sen ilmeettömyydestä, kun itselläni käsimerkit kulkevat mukana pitkän kaavan mukaan opittuina. Koiruudetkin ovat olleet turhan laiskoja tekemään hienosti hiottuja teräviä käännöksiä/liikkeitä. Mutta peruskoulutuksena tykkään ja mielellään sitä treenataan aika ajoin.

Moonan paikallaanolo mallia sohvaperuna. Kyseessä rennompi tokoagi-kurssi,
jossa ei niin väliä asennosta vaan paikallaanolosta alustan päällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti