torstai 9. huhtikuuta 2015

Vierailuja ja hieman surua puserossa

Moona sai keskiviikkoiltana mieluisan vieraan eli parivuotiaan seropi Naksun. Koiruudet ovat seurustelleet Naksun pentuiästä saakka ja nyt hieman jänskätti, missä mennään. Naksulle on tullut ikää ja aikuisen nartun käytökset, joten itse hieman aavistelin rähinänpoikasia. Etenkin, kun Moonalla on niin suuri ego omalla reviirillään ja joka kakkakikkareesta saa helposti rähjän aikaan.

Koiruudet alkoivat kuitenkin heti alkuhetkistä seurustelemaan leikin merkeissä ja kaikki sujui hyvin. Pitkin upottavia hankia juostiin peräkanaa ja mukavaa leikkiinkutsua oli nähtävissä molempien taholta. Hieno juttu, saadaan pitää tämä tuttavuus jatkossakin. Yksi pieni rähinän poikanen syntyi Moonan toimesta mutta parin murinan jälkeen Naksu väisti. Jonkin aikaa Naksu oli sitä mieltä, että pottumainen tyyppi mutta loppupelissa alkoi taas leikit löytyä.

Hippu-mummon kanssa on eletty ns. vanhan koiruuden elämää. Hipulla alkoi pääsiäislauantaina yhtäkkiä tasapaino heittää ja hätä olikin suuri. Päivystävälle eläinlääkärille päästiin ja diagnoosi oli vestibulaarinen syndrooma eli ei voi tietää mistä kyse. Hippu sai hoidoksi antibioottikuurin, jolla kokeillaan sulkea pois sisäkorvan tulehdus. Käytimme Hippua tiistaina Kivuttomalla, josta samanlainen diagnoosi. Ajan kanssa seurattava juttu. Koiruus syö ja juo hyvin, liikkuu, tekee tarpeensa ja on muuten oma entinen itsensä mitä nyt vähän silloin tällöin horjuttaa. Tabut on annettu ns. pakkosyötöllä, kuono ilmaan ja voilla liukastetun tabletin pudotus kitaan ja sitten hierontaa. Hyvin on sujunut vaikka Hippu aina ennakoi tilannetta ja yrittää poistua takavasemmalle. En jaksa olla huolestunut Hipusta tällä hetkellä, kun se rutiinit sujuvat entiseen tapaan. Yläkertaan on pakko päästä ja eilen se omin jaloin portaat kiipesi, tosin varmistus takana. Samoin tänään pompittiin sänkyyn lukikoiraksi :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti