perjantai 13. helmikuuta 2015

Kurssikoiruuksia

Tällä viikolla oli dobokurssin viimeinen kerta ja Moona pääsi mukaan juoksun mentyä ohi. Se jäikin Moonalta tämän kurssin ainoaksi kerraksi. Ensi viikolla aloitamme taas doboilun viiden kerran kurssilla, joten jumppaa on molemmille luvassa.

Hyvin oli Moonalla mielessä ennen joulua tehdyt doboilut ja uutena tulivat puolipallot, joita käytetään kehittämään koiran tasapainoa. Palloja voi käyttää myös ylösalaisin käännettynä, jolloin treeni on haastavampi. Tavoitteena on, että puolipalloja on neljä kappaletta ja koira seisoo kaikkien neljän päällä etu- ja takakäpälineen. Monni pääsi tällä kertaa kahdelle etukäpälineen.

Veteraani Hippu aloitti tokoagi kakkosen. Mummeli oli niin töpinöissään, että tarjosi lämmittelyliikkeenä kokeilemassani lentokoneessa kaikki mahdolliset temppunsa - käpälien ojentelu, haukahdukset, hypähdys kohti kättä, istuminen, maahanmeno jne. Tarkoitus siis on, että ohjaajalla on kädet sivuille ojennettuna t-asennossa (makupalat kämmenissä) ja koira istuu edessä. Koiran tulee ottaa katsekontakti saadakseen makupalan. Aloitus ei mennyt ihan putkeen, mutta kun koiruus rauhoittui, alkoi tekeminen sujua enemmän kuin hyvin. Areenalla vanha mutta viisas.

Keskiviikkona saatiin kylään ihana ja toivottu vieras eli Iita-neiti isäntänsä Eliaksen kanssa. Iita on edelleen yksi väkkärä ja en voi sitä samaistaa omiin koiriini, jotka tekevät kaiken hitaammin ja harkitummin. Iita pyörii joka paikassa kuin rasvattu salama ja ei voi aina tietää, mistä se lähestyy. Peltolenkilläkin luuli sen olevan edessä, kun se tulikin takaa lenkin kiertäneenä.


Iitaa on luultu sheltiksi sen pienen kokonsa ja värityksensä takia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti