perjantai 13. maaliskuuta 2015

Mummo tentissä

Veteraanimme, toukokuussa 14 vuotta täyttävä Hippu osallistui innolla tokoagi2-kurssille. Tällä kertaa ei valeraskaus ennättänyt kunnolla iskeä päälle ja koiruus oli kurssin aikana parhaassa terässään. Hippu oli täysin otettu, kun pääsi viettämään emännän kanssa laatuaikaa aktiviteetin merkeissä.

Tämä ikuinen kyseenalaistaja oli tällä kertaa täpinöissään eikä osoittanut montaakaan kertaa merkkejä siitä, että miks hitossa mie tätä teen ja mitä mie tästä hyödyn. Nyt mentiin lihapullien voimalla joka ainoa suoritus ja hyvällä touchilla. Joo, kiinnostaa...

Eilen oli vuorossa kurssin tentti. En pahemmin jänskännyt, kun on Hippelin kanssa ykkönen suoritettu ja Monnin kanssa kolmoseen saakka. Liikkeet siis tutut, mutta eipä se kuitenkaan ollut ihan naps ja kops. Emännälle se oli koettelemus, kun onnistuin tupeksimaan ihan perusasioissa, jotka pitäisi näillä kurssituksilla olla takaraivossa mutta kun ei vaan ole. Esim. löysä hihna tahtoo vaan unohtua. Tosin niistäkin selvittiin läpi, kun koira osasi.

Hippu selvitti tentin läpi täysin pistein!! Ihan mahtava mummo se on ja eiköhän myö kokeilla kolmostakin, kun Hipulla vielä hippulat vinkuu eikä kurssilla vaadita mitään isompia akrobaattitaitoja.

Vihmerän FB-sivuilta: "Hippu on kyllä loistava esimerkki siitä, miten tokoagi sopii kaikenikäisille koirille. Pysyy sekä mieli että kroppa vireänä  Pakko kehua, että ohjaajansa keräsi ennätykselliset yhteistyöpisteet ohjaustyöllään. Minä tuomaroin näkemääni ajatellen, että "kylläpä siinä ohjataan ikääntyvää koiraa kauniisti ja mummelia arvostaen". On koko illan naurattanut tuo nimitykseni "ikääntyvä" - kuulin vasta todistusten jaossa minkä ikäinen aarre tentissä teki mm. voltin ja tikapuutehtävän." https://www.facebook.com/groups/375774115821193/

Kuva: Irene Turunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti