keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tokoilua kotikentällä

Keskiviikon treeneissä oli vuorossa tokoilua Helin vetämänä. Moona lähti mukaan ykköskoulutettavana mutta Hippu ja Muusa tulivat autokyydillä perästä. Oli taas uskomatonta todeta, miten tämä Monnin nappula osaa asennoitua ja ottaa hetkestä kaiken irti. Se käyttää selvästi päätään ja oppii nopeasti - tosin se myös väsyy nopeasti. Tällä kertaa tehtiin kaikki perustokoliikkeet ja Moonan bravuureita olivat tänään paikallaanolot, jotka sujuivat joka asennosta. Kyllä emäntä oli melko polleaa, kun Monni teki eka kertaa puhtaasti paikalleen jäämisen seisoen. Huippua oli myös se, että oma koira pysyi paikollaan vaikka joku muu hötkyili tai toista koiraa kutsuttiin.

Hipun konkari kävi myös näyttämässä osaamistaan. Vaikka sen tokoliikkeet eivät ole täydellisiä, on lähes 12-vuotiaan koiran into tehdä asioita mahtavaa. Nautimme Hippu-mummelin kanssa laatuajasta kentällä touhutessamme. Saas nähdä, vaikka innostuttaisiin taas Katselmuksessa kokeilemaan. Tosin emännällä on paljon vielä treenaamista, koska olen tottunut käyttämään käsiliikkeitä ja komentojakin tahtoo tulla turhan monta. Molemmat olisi varmaan helposti kitkettävissä pois, koska mukana on käskyjen lisäksi ruumiin kieli.

Moonan osalta luottamus alkaa pelata koulutuskentällä sen irti ollessa. Agilitytreenit ovat olleet tähän hyvä lisä, koska siellä koira on irti ratasuoritusten aikana. Treeneissä kehittyy myös paikallaanolo, koska koiran on kestettävä esteen takana siihen asti, kun sitä kutsutaan radalle ja matka voi olla joskus pitkäkin.


 Moona ja kiinanharjakoira Kiira viime kesänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti