keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää uutta vuotta 2015!

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia ja vanhoja kujeita. Tammikuussa jatketaan Moonan kanssa doboilua Oppikoiran kurssilla. Sille saralle jäi vielä montakin haastetta, joten kiva jatkaa dobon parissa. Helmikuussa lähtee veteraani Hippu tokoagin kakkoskurssille. Toivon kovasti, ettei sen valeraskaushöpötys sattuisi juuri tuohon saumaan (todennäköisesti sattuu), koska silloin Hippeliä ei paljon ulkopuolinen touhu kiinnosta. Ykköskurssin aikaan se oli juuri tuossa euforia-tilassa ja ihan kaikki ei mennyt putkeen, eli koira oli oikein maaniteltavissa temppuilemaan. Vaikka se muuten olisikin niin innokas kaikkeen, valeraskausaika on sellaista, että vaan tietyt toiminnot ovat sille tärkeitä.

Maaliskuussa ollaan menossa Moonan kanssa tokoaloon hiomaan tokotaitoja. Josko sitten uskaltautuisi kevään Katselmuksessa möllitokoilemaan. Loppusyksyn möllitoko omalla kentällä osoitti, että hiomista vielä löytyy. Moona osaa jo paljon mutta se viimeinen silaus puuttuu melkein kaikesta. Ja onhan Monnilla tiedossa keväällä myös tokoagi nelonen ja jos vielä hyvin käy, se ylioppilaskurssi/tentti siihen päälle ihan kotimaisemissa. Tähän asti sitä on järjestetty pääasiassa Teuvalla, mutta Vihmerä yrittää saada yo-tentin näille huudeille.

Koska näitä kursseja piisaa Moonalle ja Hipulle, on Muusa sitten ykkönen Uilon koiratoiminnassa. Muusaa en sen arkuuden takia halua kiusata millään dobolla tai tokoagilla, vaan se saa harrastaa keväällä 12 vuotta täyttävänä koiruutena sille tutumpia asioita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti