lauantai 26. toukokuuta 2012

Villakoiria ja muita "kotieläimiä"

Nyt on koetuksella emännän hermot ja imuri, kun kahdella koiruudella on yhtä aikaa karvanlähtö. Kun lapinkoira vaihtaa turkkinsa kesävilloihin, karvaa riittää. Koiranvillatupsuja löytyy joka nurkasta, vaikka kuin imuria vinguttaa. Sitä ei ole tullut kokeiltua, saisiko yhdestä koirankarvanlähdöstä villasukan. Koirankarvaa käytetään villalangan valmistuksessa. Pelkkä koirankarva ei kuitenkaan kestä hyvin kulutusta ja siksi lankaan käytetään myös lampaanvillaa. Koirankarvalangalla on reumaattisia särkyjä lievittäviä terapeuttisia ominaisuuksia.

Karvojen lisäksi on talossa jatkuva punkkivaara! Seitsemän karvaista eläintä pitävät huolen, ettei "lemmikit" mökistä lopu. Kun on lehdistä lukenut juttua borrelioosista, alkaa jo mietityttämään nämä "punkinkuljetusvaunut". Moonulin lempipaikka yöunille on emännän tai isännän pään yläpuolella, "peruukkipaikalla". Nyt koko populalle on hankittu punkkikarkoitteet, toivottavasti niistä on apua.

1 kommentti:

  1. Meillä on mietitty että teetätettäisiin koiruuden karvoista hansat tai villasukat :) Sivunkin olen jo tässä etsinyt minne karvat voisi lähettää kunhan niitä tarpeeksi on. Iso paperipussi ollaan jo saatu.

    VastaaPoista