perjantai 18. toukokuuta 2012

Huomiota kolmessa polvessa

Kuten olen jo aiemmin todennut, täällä asuu koiria kolmessa polvessa eli mummo Hippu, mamma Muusa (Hipun pentu)  ja Muusan nappula Moona. Koiruuksien luonteissa on paljon samaa mutta kuitenkin erilaisuutta.

Hippu on kylän KINGI! Se on ihan ehdoton juttu Hipun mielestä. Sen pitää koirakentälläkin se ehdottomasti osoittaa, tosin kukaan ei ole tullut vielä esittämään vastalauseita. Ja jos tulee, voi olla toinen juttu. Mutta kun Hippu saa jatkaa (omasta mielestään) kylän kinginä, sen jälkeen voi keskittyä treeneihin.

Hippu itsepäisenä ei anna pennulle periksi. Nahinoita ne pitävät keskenään mutta se on sellaista leikkimielistä natinaa, jossa Hippu murraa ja Moona natisee. Moonan äänimaailmaa on aika vaikea kuvata, on sillä niin erikoiset äänet. Mutta auta armias, jos Monsu menee Hipun peräpäähän, siitä Hippu on tarkkana, kun sillä on krooninen anaalirauhasvaiva. Sille ei ole mitään keksitty vaikka useamman kerran on käytetty eläinlääkärillä. Ei Hippeli siitä näytä enemmän kärsivän mutta takapuoleen ei ole asiaa muilla koirilla.

Musse on nyt ollut paitsiossa juoksun ajan ja se ei siitä tykkää. Miksi mie en pääse juoksemaan kun toiset vetää pitkin peltoa? Nyt Muusan pahin juoksu on ohi ja luotto alkaa pikkuhiljaa palata. En laske sitä irti ilman silmiä vaan koko ajan tarkkana ja huutelu perään missä mennään. On tuoreessa mielessä nuo Lieksan tien ylijuoksut...

Yliutelias Moonuli työntää kirsunsa joka paikkaan. On aika hauskaa katsoa, kun koiran nokka on mukana sipulin pilkonnassa ja se alkaa käydä silmiin mutta kun ei voi jättää mielenkiintoista hommaa kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti