lauantai 14. huhtikuuta 2012

Puolituntia putkeen - agilitya nappulalle

Kävimme Moonan kanssa eka kertaa kokeilemassa oikeita agilityesteitä Koirakoulu Napakan hallissa. Saimme siellä puolen tunnin yksityistreenit, jossa tutustuttiin putkeen ja kontaktiesteisiin. Moona oli taas automatkan jälkeen vähän aikaa, että missä mennään, yöks - ei kuitenkaan oksentamista mutta pienet kuolavanat suupielissä.

Halli oli Moonalle uusi tuttavuus ja alussa mielenkiintoisempaa olisi ollut tutkia hallin nurkkia kuin itse esteitä. Ensin kokeiltiin pelkkää putkea ja se sujui melko hyvin mutta ei vielä lennokkaasti. Kouluttaja antoi hyviä neuvoja koiran putkeen ohjaamiseen ja puuttui etenkin emännän virheisiin. Moona suhtautui heti itse putkeen menoon ennakkoluulottomasti ja alkukokeilun jälkeen päästiin tekemään putki mutkalla ja pitkänä. Putkikokeiluun lisättiin kaksi hyppyestettä putken molemmin puolin ilman rimaa.

Sitten oli vuorossa kontaktiesteet. Ensin mentiin puomilla makupalojen avulla. Sen jälkeen kokeiltiin keinua ilman keinuliikettä, pelkkä kiipeäminen keinun toiseen päähän. A-este oli vuorossa seuraavaksi ja se meni kolmannella kerralla sujuvasti.

Kokonaisuutena tämä oli hyvä kokemus, joka osoitti, että tästä nappulasta löytyy. Hipun ja Muusan kanssa ensimmäiset kerrat eivät sujuneet näin hyvin. Tämä puolituntinen automatkoineen tuotti nassikalle sen verran aivotyötä, että menomatka kotiin sujui koiruuden lojuessa reporankana auton takaosastolla. Myös kotona mentiin heti unipuulle.

Koirakoulu Napakan hallia Ylämyllyllä on mahdollista vuokrata agilityesteineen 20 €/tunti. Kevään aikana olisi tarkoitus mennä kaikkien kolmen kanssa treenaamaan ainakin kerran - Moona jatkaa pentutreenejä kontakteille ja putkella, Muusa ja Hippu voisivat tehdä pari rataa.

Alla Muusan ja emännän kisatunnelmia Kolin Katselmuksesta 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti