perjantai 27. huhtikuuta 2012

Katselmustunnelmia

Oulun Katselmus oli jälleen kerran hieno kokemus. Pää tyhjentyi täysin työasioista, hieno kokemus sekin :) Ensimmäinen mukava juttu oli se, että Moonan matkustaminen sujui hyvin eikä sillä ollut pahoinvointia. Hippu on siinä mielessä ihme matkustaja, että se seuraa koko ajan istuen matkan etenemistä. Hipun harmiksi farmariauto on ollut jo pitkään kuvioissa ja siellä koiruuksille on "oma osasto". Henkilöautossa sai matkustaa takapenkillä, kirsu kohti määränpäätä ja pää emännän tai isännän olkapäällä, erittäin sosiaalista.

Lauantaipäivä oli kylmähkö ja sateinen - se verotti myös porukkaa. Suurin osa kävi hoitamassa "oman osuutensa" ja siirtyi lämpimämpiin olosuhteisiin. Me oltiin paikalla puolikas päivä ja sauna tulikin illasta tarpeeseen. Moona oli kehässä juniorinartuissa ja ensimmäisellä kierroksella se hieman arasteli tuomaria, keikahti jopa kerran selälleen, mistä sain sen onneksi nopeasti pystyyn. Muuten esiintyminen sujui hienosti, kiitos Reijan koulutuskerran. Hieman pönäkäksi tuomari Moonan luokitteli mutta pääsimme kuitenkin jatkoon yhdeksän junnun joukosta. Loppukehässä oli jäljellä viisi kaunista junnuneitoa ja kuinka ollakaan, Moona pokkasi punaisen ruusukkeen eli VOITTI oman sarjansa. Mahtava tunne, viisi Katselmusta on käyty ja sijoitusta viiden parhaan joukkoon ei ole oman koiran osalle tullut.Hippu ja Muusa olivat kehässä sunnuntaina. Hippu esiintyi tapansa mukaan varmasti ja hienosti, askelkin oli kehässä lennokasta. Tällä kertaa tuomari jätti Hipun pois loppukahinoista notkoselän takia, joka Hipulle jäi pentujen jälkeen 7 vuotta sitten. Muusalla oli reilusti kisakumppaneita ja arviointi kesti tosi kauan. Muusa pääsi jatkoon ensimmäisestä pudotuksesta mutta karsiutui toisella kierroksella eikä ollut viiden parhaan joukossa. Arviointi oli kuitenkin erittäin hyvä ja ainoa negatiivinen maininta oli se, että olisi voinut esiintyä hieman reippaammin.

Kokonaisuutena upea reissu ja koirat olivat innoissaan kaltaistensa joukossa! Moona ainakin oli koko ajan häntä tötteröllä menossa joka paikkaan, kaikkiin olisi pitänyt päästä tutustumaan. Ekstraa oli se, että eiköhän automatkojen pahanolon peikko ole nyt voitettu!

Alla olevassa kuvassa: "Hienot pöksyt serkkutytöllä", toteaa Vuoma.1 kommentti: