lauantai 10. maaliskuuta 2012

Värillä on väliä, vai onko?

Muusan ysipäkin (s. 12.7.2011) värimääritykset kennelliiton papereihin eivät osuneet ihan kohdalleen. Pennuista on niin vaikeaa todeta, mikä sen väritys tulee isona olemaan. Kuitenkin rekisteripaperit on hoidettava ajoissa eteenpäin.

Moonan osalta väritys meni pieleen. Moonan väriksi tuli rekisteripapereihin soopeli ja siitä tulikin domino. Soopelista värityksestä puhuttiin koko Monsun pentuajan kaikkien puheissa, ja asiantuntijoitakin oli väritystä toteamassa. Soopelipentu olisi ollut myös haluttu ostopuolella, mutta päätös pitää tämä pentu oli tehty heti syntymävaiheessa. Kun Moona kasvoi, alkoi vaaleanruskea karva peittymään ja päälle tuli mustaa, valkoinen säilyi kauniina ennallaan.

Muusan pentueessa oli myös kirjavampia pentuja, jotka rekisteröitiin mustina vaaleina merkein kuten Hippu ja Muusa on rekisteröity. Pentujen kasvaessa alkoi niihinkin tulla kaunista värikirjoa ja ne olisivat menneet rekisteröinnissä riistanvärisenä. Tämän totesin paimensukuisen lapinkoiran omasta Reviiri-lehdestä, jossa oli yhden jälkeläisseurannan esittelyssä useita samanvärisiä koiria aikuisena.

Nämä kevättalven aurinkoiset päivät ovat oivallisia koirien kuvaamiseen. Keväisessä auringonvalossa ja hankien hohteessa saa hyvin koiruuksien värisävyjä digitaaliselle "filmille". Harmaakin koira näyttää mielenkiintoiselta. Joka tapauksessa oma koiruus (tai koiruudet) on rakas, oli se sitten minkävärinen tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti