perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tokoilua!

Keskiviikkona Uilon koirakoulussa oli toivotusti tokon perusteita, johon osallistuimme Hipun ja Moonan kanssa. Hippu on vanha konkari, Moona taas silmät pyöreinä. Hippu pääsi loistamaan esittelykoirana ja hyvin suorituksia pengottiin emännän muistista pienellä avustukselta, koska on muutamia vuosia kun on viimeksi tokoiltu.

Hippu on taas vaihteeksi valeraskaana, joka tarkoittaa vinguntaa, tietyn lelun paapomista ja pesän rakentamista eri kohteisiin. Aamulla oli kohteena aitan alunen, josta Hippu ilmestyi kutsumisen jälkeen kirsu multaa täynnä. Iltamassa taas pesää haettiin lenkkipolun varrella sijaitsevan ladon pohjan alta. Yleensä Hippu on valeraskauden aikaan apaattisuuden perikuva - kävely on hidasta ja mikään ei oikein kiinnosta, paitsi juuri nuo höpöhommat. Aiemmissa harrastuksissa tämä oli aikaa, jolloin ei paljon inspiroinut - ei koiraa, ei emäntää.

Olikin aika yllättävää, kun lähdimme kotiin keskiviikon treeneistä > Hipulla oli viitosvaihde päällä. Se marssi kotia kohti rinta rottingilla, häntä kaarella selän päällä ja ravilla. Mielestäni tämä vanha ja viisas koiruus oli otettu esittelykierroksesta ja emännän ehdottomasta huomiosta, jota Moona on nyt osittain varastanut.

Kohti Katselmusta ja möllitokoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti