perjantai 25. heinäkuuta 2014

Huh hellettä!

On tää hurjaa aikaa Suomen maassa, kun useamman viikon helleputki jatkuu - suorastaan tropiikissa elellään, kun yöt on melkein yhtä lämpimiä kuin päivät. Eipä olisi uskonut kesäkuussa, että tämmöinen tänä kesänä koittaa. Paksuturkkisille koiruuksille ja etenkin mustan turkin omaaville tämä on koettelemusta. Koiruudet ovat saaneet olla sisällä viilennetyssä tilassa mutta häkkiin vaan mieli palaa. Puolikas päivä onkin sitten viihdytty auringosta varjossa olevassa häkissä.

Ja agitreeneistä lähikentällä ei toivettakaan :( Kotipihassa oleva rengas on silloin tällöin ollut kohteena. Monni menee sen nyt maksikorkeudelta mennen tullen, vaikka aikoinaan hallilla ei paljon kiinnostanut.

Kaiken huippu näillä helteillä on, että Hippu ja Muusa ovat molemmat tanakassa talviturkissa. Lämmin talvi on saanut koirien rytmin sekaisin turkin vaihdossa. Nyt Muusa on alkanut tupsuttelemaan ja kesäturkkia vaihtamaan. 3-vuotias Moona vaihtoi turkin toukokuun aikaan ja sillä vilpoisa meininki. Monni on naamaltaan kuin Juice Leskinen, kun sellaiset karvalipakkeet on korvien taustoilla.

Ristiinan näyttelyssä kuulin sanan koirien viilennysliivi - joku oli sellaisen ostanut. Mustista ja Mirristä ainakin saa Hurtan valmistamaa liiviä. Ei ole kokeiltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti