tiistai 8. heinäkuuta 2014

Geokoiruudet matkailevat

Ensimmäisen lomaviikon eka reissu suuntautui Ilomantsin Oskajärvelle. Kaverillani Merjalla on siellä mökki kauniilla ja erittäin rauhallisella paikalla, jossa koiruudet saavat hörpötellä irti. Mukaan matkaan lähtivät Moona ja belgi Tiku.

Mökkitontilla juoksentelevat normaalisti koiraherrat Tiku ja lappalaiskoira Poju. Moona ja Poju saavat mökillä tikustakin asiaa ja yleensä lelut/luut on pitänyt raivata mökkialueelta. Nyt oli toinen juttu, kun Tikua eivät nuo kiinnosta omistusmielessä. Sille on tärkeintä se, että mennä höpötetään pitkin pihoja. Moonakin jätti leluset tällä kertaa rauhaan, kun se oivalsi, ettei kisakaveria siltä osin ole tulossa. Tikusta sai muutakin asiaa.

Geokätköilyreissut suuntautuivat Ilomantsin lähistölle ja sunnuntaina oli vuorossa Hattuvaaran seutu. Yksi kätköistä sijaitsi Ilajanjoen sillan tienoilla, jossa koiruudet jaloittelivat innokkaasti. Ykskaks tajusin, että Monnihan on joessa? Koiruus oli todennäköisesti mennyt tavoittelemaan juotavaa ja luiskahti kapeahkoon jokeen, jonka penkat olivat heinittyneet, yllättävän jyrkät ja jokikin syvä. Tartuin Moonaa valjaista, kun näytti siltä, ettei se pääse omin avuin penkalle siltä kohtaa. Merja tuli apuun ja Monni oli hengenpelastettu. Säikähdys oli kuitenkin melkoinen ja Moona olikin kiinni loppuajan tällä kätköllä. Huh! Tosin koirakin oli itse sitä mieltä, että pois joen reunalta ja äkkiä.

Toisellakin etapilla koiruudet kirmailivat irti ja tietenkin paikallinen maanteiden ritari Teuvo kaahasi hurjalla vauhdilla Itärallia. Merja ehti napata Moonan kiinni ennen autoa ja taas oli hengenpelastusoperaatio suoritettu. Huh huh!

Nyt alkoi tuntua jo siltä, ettei puutu kuin kärmekset tai sushukkaset vaarojen tieltä. Mutta niiltä vältyttiin ja saatiin nauttia Ilomantsin todella kauniista maisemista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti