perjantai 11. huhtikuuta 2014

Perustaitoja

Viime sunnuntaina aloitimme Moonan kanssa Vihmerän järjestämän Perustaidot-kurssin Jakokosken koululla. Teemana oli Jätä-käsky. Tämä koulutuskerta tuli tarpeeseen, koska meillä tämän harjoittelu on jäänyt vähemmälle. Nyt koiruus menee ja noukkii mitä tahtoo ja Ei-komento on ollut käytössä näille tempuille. Toimii sekin mutta usein kokeillaan hetken päästä uudelleen.

Etenkin pöydille kurkkimiset haluaisin kitkeä Moonalta pois. Se tarkastelee herkästi kahdella käpälällä seisoen, mitä hyvää sieltä löytyisi. Ja jos sattuu sopivasti ulottuville, vedetään tietty lattialle naposteltavaksi. Nou, nou! Muutenkin Jätä-käsky kuuluu ahneen koiran käytösrepertuaariin, koska kissojen kipoille meno ja niiden ajaminen on sen lempipuuhaa - etenkin silloin, kun kissat ovat aterioimassa. Tosin viime aikoina kissapolliisille on ollut tilausta, kun kateilla alkaa olla kevättä rinnassa ja järjestyshäiriöitä välillä syntyy. Kissapolliisi puuttuu tilanteeseen heti, kun kattien väliset häiriötilanteet menevät liian kiihkeiksi.

Muusan kanssa treenattiin keskiviikon treeneissä tokoa. Käsimerkit toimivat erittäin hyvin (vaikka eivät kuulukaan tokoon) ja saan Muusan kohtuullisen matkan päästä maahan pelkällä käsimerkillä. Hyvä juttu vaaratilanteiden osalta mutta jos koiruudella on tarpeeksi höyryä päässä, ei mahda toimia.

Jossain vaiheessa totesin, että Moona on ominut Uilon kentän omaksi reviirikseen. Siellä se mörräilee toisille mutta kun mentiin sunnuntaina Jakokosken kentälle, ei mörreistä ollut tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti