torstai 17. huhtikuuta 2014

Meikäkoirastako missiksi (BISsiksi)?

Keskiviikon treeneissä oli luvassa näyttelykoulutusta. Moni koirista on menossa kevään aikana näyttelyyn ja siksi koulutus tuli tarpeeseen. Esimerkiksi omat paimenlappalaiseni ovat kehissä reilun viikon päästä Jyväskylän Riihivuoressa, jossa järjestetään paimensukuisen lapinkoiran Katselmus, ei mikään virallinen näyttely. Omilla koirilla tarkoitan myös Muusan pentuja, jotka ovat tulossa mukaan Katselmukseen. Keskiviikkona olikin pääosin lappalaisten treenikerta vaikka muitakin rotuja oli mukana.

Mittatikku ja sirulaite tahtoo olla aremmalle koiralle jännittävä juttu. Pitää mennä katolleen, kun moiset vekottimet lähestyvät. Keskiviikon treeneistä nämä laitteet tehtiin tutuiksi pikkuhiljaa eli niitä toistettiin säännöllisin väliajoin. Kolmannen kerran jälkeen suurin osa koirista oli sinut laitteiden kanssa - so what, antaa palaa vaan, tuo tikku ja tuo siru, mie vaan oon. Oli muutenkin hienoa todeta, miten aratkin koirat edistyivät yhdellä treenikerralla, kun asioita tehtiin pikkuhiljaa. Kiitos siitä kouluttaja Merjalle!

Näyttelyssä kaikki tämä tulee yhdellä rysäyksellä mutta jos koira on oppinut näyttelyyn liittyviä asioita sietämään, on aina helpompaa.

Moonan pentu Micu Katselmuksessa 2013 oli lähellä loppukehää poro-
koiramaisen olemuksen vuoksi, mutta peitsaaminen kehässä ei käynyt tuomarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti