keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Katselmuksen huumaa

Paimensukuisten lapinkoirien Katselmus 2014 pidettiin viime viikonloppuna Jyväskylän Riihivuoressa. Hieno paikka sijaitsi laskettelurinteen laella ja näköaloja riitti joka suuntaan. Aurinko paistaa porotti ja naama paistui (punastui).

Omien koiruuksien ja Muusan pentujen osalle jäi sunnuntai, koska silloin oli vuorossa avoimet luokat ja veteraanit. Urosten avoimessa (alle 4 v.) oli mukana Muusan pennuista Kero - elämänsä ensimmäisessä Katselmuksessa. Emäntää jännitti mutta niin minuakin. Ehdimme mukaan seuraamaan urosten kehää sopivasti ennen loppukierrosta. Kero piti kehässä möykkää mutta samoin muutkin nuoret herrat, haukkumekkala oli melkoinen. Tämä komea herra meni viiden parhaan rotunsa erilaisen edustajan joukkoon. Iso sydän sille!

Narttujen avoimessa luokassa (alle 4 v.) oli Moonan lisäksi kaksi Muusan pentua, Oona ja Maana. Moona ja Maana olivat hieman tukevahkossa kunnossa molemmat ja saivatkin tuomarilta ystävällisen huomautuksen bikinikuntoon pääsemiseksi. Oona taas sipsutteli kehässä missin elkein ja voitti Kaunein häntä -kilpailun. Eikä menestys loppunut siihen vaan Oona sijoittui myös viiden parhaan rotunsa erilaisen edustajan joukkoon. Mie olin tässä vaiheessa ihan myyty!

Parasta kaikessa oli kuitenkin näiden arkojen tyttärien kehäesiintyminen. Viime vuoden Katselmuksessa tuomaria väistettiin, kellahdeltiin selälleen jne. Nyt treenattiin ennen Katselmusta pariin otteeseen ja kehitystä oli nähtävissä. Kehäesiintyminen meni kaikilta kolmelta neitokaiselta paikan päällä erittäin hyvin ja ei voinut kuin ihailla. Wau!

Tulossa jatkoa Katselmus-tarinalle ja lisää kuvia...

Kero emäntänsä kanssa loppukehässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti