sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Peltolenkkeilyä

Omien koiruuksien juoksuttaminen uroskoirien Pojun ja Tikun kanssa peltolenkillä on tehnyt hyvää koko koplalle. Etenkin Muusa on nyt innostunut asiasta ja saa välillä hurjuuskohtauksia juoksujen lomassa. Mussella on taipumusta myös komentamiseen koko lauman suhteen ja tässä lienee taustalla sen paimennustaipumus. Muusa seuraa koiralaumaa sivusta ja haukkuu komentooran tapaan laumalle, että ojennukseen nyt tai mie hermostun.

Hippu ei aina ole tyytyväinen laumaelämään, kun Tiku haluaisi siitä leikkikaveria. Reilun kymmenen vuoden ikäero ei toimi ja Hippu haluaa kulkea omia polkujaan.

Moona taas on touhuissaan. Poju on sen rakas kaveri ja sitä se ei silmistään (tai Pojun korvista) päästä. Tiku yrittää välillä hakea seuraa näistä kahdesta touhosta mutta ei välttämättä onnistu. Tosin tämä pariskunta saa myös räyhät aikaiseksi, jos jommalla kummalla on suussa jotain kannettavaa. Sitä tietenkin keksitään matkan varrelta. Moonan kanssa toimii hyvin komento "Irti". Sitä harjoiteltiin jollakin kurssilla ja hyvä juttu.

Nyt ilmoittauduin Moonan kanssa heinäkuun puolessa välissä käynnistyvälle Tokoagi-kurssille, jonka järjestää Koirapalvelu Vihmerä.

 
Hetken rauhaa peltolenkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti