sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Katselmus 2013, osa I

Hesan Katselmus-reissu on nyt ohi. Koiruudet olivat onnellisia päästessään kotitantereille pitkän matkustamisen jälkeen. Moonalla oli reissussa "ongelmia" pissa&kakkahommien kanssa ja se pidätteli kaikkea mahdollisimmin pitkään. Kävi jo mielessä, että räjähtää koko koiruus. Kun se laskettiin kotona takakontista ulos, se paineli pellolle ja jätehuolto toimi heti. Vantaan maisemissa sai toimitusta odotella. MaalaisMonni on niin tottunut vapaisiin pissi&kakka-reissuihin, ettei tahdo narun nokassa irrota.

Tällä kertaa ei tullut menestystä loppukehiin asti. Monnia sakotettiin lievästä ylipainosta. Muuten Moonan arvostelu oli kuitenkin erittäin hyvä ja toinen sellainen eri tuomarilta. Musse taas roikkui veteraanisarjassa (8 v >) pitkään 36 koiran joukosta kohti 6 parhaan joukkoa mutta putosi sitten loppusuoralla noin 10 koiran joukosta.

Oma kohokohtani Katselmuksen osalta oli espoolaisen Mallan (Muusan pentu) esittäminen. Se tuntui haasteelliselta, kun neitokainen oli aloittanut juoksun ja oli melkoisissa täpinöissä itse Katselmus-paikalla. Vaikka Malla tuli paikalle reilu kolme tuntia ennen varsinaista kehää, se vaan jaksoi paahtaa. Se vierasti vähän pantaa kun on tottunut kulkemaan valjaissa. Harjoituskierrokset eivät todellakaan menneet putkeen vaan Malla veti kuin zetori kohti omaa emäntäänsä. Hyvissä ajoin ennen kehää jouduin sitten ulkoistamaan emännän pois kehän lähistöltä. Ennen kehää vielä painittiin pannan suhteen mutta kun oltiin kehässä, oli kyseessä aivan eri koira. Malla keskittyi hommaan ja esiintyi hyvin. Tosin tuomarille kellahdettiin ja samalla tuomari sai todettua juoksun - pusukoirana Malla ehti myös mielistellä tuomaria. Malla sai kommenttia erikoisesta juoksutavastaan, että ravaa takajalat harallaan. Se meni juoksun piikkiin.

Tällä kertaa tuli vastaan uutena asiana se, että paimensukuinen lapinkoira voi olla myös
lyhytrunkoinen virallisen linjan lapinkoiran tapaan. Viiden parhaan joukossa oli sekä pitkä-
että lyhytrunkoisia.

 
Kuvassa Turussa asusteleva Micu-herra, joka oli lähellä sijoittua nuorten
urosten luokassa. Micun valtti oli sen porokoiramaisuus. Micu valittiin
jo loppukehään mutta diskattiin sitten peitsaavan juoksun takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti