perjantai 31. elokuuta 2012

Kaikki on heikun keikun - lappalaiskoirat menossa mukana

Uilon koirakoulussa oli vuorossa keskiviikkona agilitytreenejä. Hyppyrata oli suunniteltu niin, että lopussa saatiin tiukan käännöksen kautta ns. valssin harjoitus. Valssi on yksi agilityn ohjausliikkeistä, jolla saadaan vaihdettua esteradalla puolta ohjaajan kannalta edulliseksi.

Treeneihin osallistui myös kuusi lappalaista - ja hulinaksi meni. Moona omalla vuorollaan kävi tekemässä tutustumisreissun uusiin koiriin ja sen jälkeen käytiin tekemässä muuri (YES) ja hetken päästä A-este (YES) ihan ite. Muusa taas suuntasi kesken hyppysarjaa metsään kakalle. Joopa joo. No, ei Moona eikä Muusa ainoita risteilyohjuksia olleet, vaan muutkin lapikkaat kunnostautuivat ja kierrokset pitkin kenttää tehtiin ilman esteitä.

Aloitin Itä-Suomen lappalaisten paikallisen toiminnan vetämisen alkukesästä ja toimintaa olisi tarkoitus pyörittää Uilon koirakoulun keskiviikon treenien kautta. Syksyn aikana järjestetään myös pienimuotoinen "vaellus" Uilo-Jakokoski elämyspolun laavulle.

Tänään oli huippupäivä, joka myös oikeasti huipentui sieniretkeen Merjan kanssa. Tosin riesana olivat hirvikärpäset. Ensimmäistä kertaa elämässäni ne olivat meikän kimpussa. Tähän asti kohteena on aina ollut kaveri ja en ole itse niistä kärsinyt. Pitänee ruveta syömään valkosipulia oikein urakalla. Moona ja Poju tekivät tällä reissulla varmaan kympin lenkit - irtokoirina 2,5 h. Ja meikät palasivat huippusienisaaliinsa kanssa tyytyväisinä kotiin.

Sienisaalista vasemmalta: Mustatorvisieni, suppilovahvero ja kantarelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti