perjantai 10. helmikuuta 2012

Kiikareissa Oulun Katselmus!

Paimensukuisen lapinkoiran oma tapahtuma Katselmus järjestetään kerran vuodessa. Tänä vuonna se on Oulussa ja tarkoitus olisi suunnata sinne. Kyseessä ei ole virallinen koiranäyttely vaan paimensukuisen lapinkoiran rodun katselmus, jossa kuitenkin ikäluokassaan viisi sijoittuu ja tapahtumassa valitaan ns. ”BIS”. Katselmus järjestetään joka toinen vuosi Helsingin seudulla ja välivuosina vuoroin Pohjois-Karjalassa ja Oulun seudulla.
Kolmen koplasta riittääkin edustusta joka lähtöön. Moona on mukana junioriluokassa, Muusa aikuisissa ja Hippu jo toista kertaa veteraaneissa. Lisäksi olisi tarkoitus osallistua Hipun kanssa möllitokoon mutta se vaatii ennakkoon runsaasti muistinpalautusta ja treeniä.
Olemme aiemmin osallistuneet Katselmuksiin Oulussa yhden kerran (2008) ja täällä Pohjois-Karjalassa kolme kertaa (2002, 2006, 2010). Ensimmäinen kerta Hipun kanssa 2002 oli täynnä jännitystä, kun pääsimme loppukehään. Tuomari kävi sitten kättelemässä ja oltiin kovasti menossa jatkoon mutta se tarkoittikin, että kilpailusi päättyy tähän alá Idols.
Katselmus on täynnä tunnelmia, kokemuksia, jännitystä, ihania erilaisia koiruuksia, rentoutumista ja ennen kaikkea irtiottoa työelämästä. Yhden viikonlopun kokemus, jota suosittelen kaikille!
Hipun ja Muusan pennut, tulkaa mukaan Ouluun ja tavataan!

1 kommentti:

  1. Täytyy myöntää että tämä kyllä kiinnostaisi! En vaan ennen ole koiran kanssa kehässä ollut nii opettelu koiralle, kuin omistajallekin olisi paikoillaan.

    VastaaPoista