torstai 5. tammikuuta 2012

Kosketuksia koiraan

Olen lainannut kirjastosta useita koirankoulutukseen liittyviä kirjoja liittyen Uilon kentän tapakoulutukseen. Moonakin ehti puraista "lompakkoani", kun sen hampaan jäljet ilmestyivät yhteen kirjaston kirjaan näkyvästi. Onneksi löytyy nettikauppoja, josta saa edullisesti vastaavia kirjoja..

Koirankoulutus HUH! Ei siis oikeasti ahdista vaan se osaamattomuus neuvoa oikeita asioita mietityttää. Kirjoissa törmäsin käsitteeseen Tellington TTouch. Kyseessä on koiran hierontaa, jota pidetään myös koulutustapana. Sopii tosi aktiivisille koirille, joita halutaan rauhoittaa "ADHD"-hetken aikana. TTouchilla pyritään myös vähentämään ei-toivottua käyttäytymistä, kuten hihnassa vetämistä, ääniherkkyyttä, haukkumista, aggressiisivista käyttäytymistä muita ihmisiä ja eläimiä kohtaan.

Kokemusta on. Lappalaiskoira rauhoittuu rinnasta sivelemällä. Käytä siihen kuitenkin aikaa. Ihmisen tulee olla samalla tasolla koiran kanssa eli asetu maahan polvilleen ja laita koira jalkojen väliin. Jos se ei halua, koeta saada se käsiotteella kuitenkin paikoillaan. Silittele koiraa, jos se ei halua rauhoittua ja palkitse kun se rauhoittuu. Kannattaa kokeilla!

Kirjoitushetken aikaan Moonasta oli moneksi (15 min) : Kirjaston kirjan pureskeleminen, muistilappujen nakertaminen roskiksesta, oven avaaminen ja alakertaan siirtyminen > koirannaksusäkkien kaluaminen, luun natustelu > tylsää> piilotan, emännän lapsuuden nallejen pureminen, nuuskiminen hyllyille > olisiko jotain puremista lisää? Jep!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti