sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Tapanin "ajeluita"

Koirulit saivat jouluvieraiksi kaksi uutta pentututtavuutta peräkkäisinä päivinä. Tapanina tuli kylään paimensukuinen lapinkoira Hugo (11 vkoa). Rohkeasti Hugo lähti alkujännityksen jälkeen tuttavuutta tekemään ja sitten olikin oksat pois. Meno oli melkoista, kun Hugo piti tahtia yllä. Isot koirat vuorottelivat Hugon kaverina ja niinhän siinä kävi, että kaikki kolme tuli väsytettyä yhden pienen pennun toimesta. Hugosta ei meinannut virtanen loppua millään.




Tänään tuli vieraaksi pohjanpystykorva Peppi (puoli vuotta). Peppi olikin innokkaasti tuttavuutta tekemässä mutta ei tahtonut saada kunnon juoksukaveria meidän tytöistä. Mahtoi eiliset juoksuleikit vielä painaa jaloissa, kun niin laiskasti juoksemaan innostuttiin. Peppi oli oikea salamasanteri ja saattoipa laiskat lappalaiskoiruudet ajatella, että eihän tuolle pärjää edes päätä kääntämällä - ei siis turhia liikkeitä.



Moona otti uudet tuttavuudet vastaan tapansa mukaan häntää heiluttaen. Mutta kun väsy alkoi painaa, pienet örmyt päästettiin pennulle merkiksi, että elä kehtoo ennee. Muusalla riitti hyvin virtasta ja molemmat pennut kiinnostivat leikkiä myöten. Hippu taas oli reviirinsä kunkku ja saneli pennuille, että olokaapas kunnolla. Ihan haukkumalla se asiansa esitti ja molemmat pennut olivat sitä mieltä, että pitäköön tuo kunkku tonttinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti