sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vierailuja ja uusia tuttavuuksia

Lauantaina kävi vierailulla nuori lapinporokoirauros Jehki. Nyt oli sellainen kerta, että tutustumaan laskettiin vaan Moona. Muusa on juoksussa ja Hipullakaan ei varmaan ole kuin hetkestä kiinni. Moona oli aika sipissä aamupäivän metsätreeneissä. Jehkin kanssa meni aluksi hyvin, mutta sitten iski väsy päälle ja kun Jehki oli kiinnostunut Monnin takapäästä, alkoi Monni esitellä amerikanhymyään niin, että ikenet paistoi. Jehkiin teki varmaan vaikutuksen yhden juoksunartun haju ja se kuvitteli morsmaikun olevan siinä. Moona oli asiasta täysin eri mieltä. Rähinää ei ollut mutta Moona ärmyili toiselle, että pysypä loitommalla. Tosin välillä pistettiin kunnolla leikiksikin.

Metsätreeneihin tuli mukaan yksi uusi ja innokas treenaaja tosi komean nuoren paimenlappalaisherra Tuiskun kanssa. Aloin sitä heti Moonalle sulhoksi bongaamaan muutaman vuoden päästä. Tuisku on lähtöisin Lapista Hankiaisen kennelistä ja väritykseltään kerma eli valkoinen koiruus. Metsätreeneissä nähtiin taas se, että paimensukuinen oppii hakuhomman nopeasti. Tuisku oli heti menossa mukana ja intoa täynnä.

Tänään tuli kylään Naksun nappula, joka kävi tutustelemassa meidän koiriin pari viikkoa sitten. Naksulla olivat jalat venähtäneet pituutta ja koiranelikko oli heti sinut keskenään. Monnin kanssa otettiin painia ja kierroksia pihalla - Moona painoi edellä omena suussa ja Naksu perässä. Naksun piti ottaa kaikki konstit käyttöön, kun se ei vielä juoksussa pärjää.

 
Jehki kosiskelee Moonaa: "Alatko mulle?"
 
 
Moona ja Naksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti