perjantai 20. syyskuuta 2013

Jänishousu

Reilu kaksivuotias Moona on osoittautunut luonteeltaan hieman araksi. Se suhtautuu joskus uusiin asioihin ja immeisiin epäluuloisesti. Niitä haukkua vitskutetaan välillä matkan päästä - joskus taas ei ole mitään ihmettelemistä. En aina itsekään ymmärrä, mistä nämä epäluuloisuuskohtaukset tulevat mutta enpä osaa asioita tarkastella koiran silmin.

Viimeksi tälle pupupöksylle tuli tilanne eteen Uilon koiratreeneissä. Vuorossa oli pk-tottiksen esittelyä ja noudon treenausta. Moona ei syty treeneissä leluista pätkääkään vaan toimii täysin makupaloilla. Nyt sille tuntematon mieshenkilö vedätti lelua positiivisessa mielessä Moonan nenän edessä mutta Monni käänsi selkänsä ja käpytteli turvaan emännän selän taakse. Outs!

Isäntä oli jossain vaiheessa Moonalle mörkö. Se johtui siitä, että se lähestyi koiraa aina hassuilumielessä mörköillen, kädet pään päällä tai muuten omituisessa asennossa. Nyt koira on pelleilyihin siedättynyt ja ollaan isännän kanssa parasta kaveria.

En meinaa kuitenkaan luovuttaa tuon noudon suhteen. Moonalla on pohjalla hyvä kosketustekniikka. Nyt täytyy vaan odotella, että kohdetta aletaan hamuta suuhun. Lisäksi tarvitaan vielä runsaasti sosiaalistamistreeniä, vaikka paljon sitä on koiran kaksivuotisen elämän aikana tehtykin.

Vuorovaikutteisella All Eyes on Paris -sivustolla kävijät voivat katsella kolmiulotteista näkymää Pariisista – sellaisena kuin koira, kissa, mehiläinen, haukka tai rotta sen näkevät. Sivuston luomiseen on osallistunut joukko tiedemiehiä ja eläinlääkäreitä. 3D-näkymien katselua varten sivustolta pitää ladata 3DVIA Player -ohjelmisto, joka asentuu selaimeen laajennuksena.

 
Miekö muka pupupöksy? Joo, komiat on pöksyt,
jos on koiraa karvoihin katsomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti