keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Piki in memoriam

Eläinystävistämme vanhin 23-vuotias Piki-katti tuli tänään tiensä päähän. Sitä on vaivanneet erilaiset vanhuuden vaivat jo reilun vuoden ajan mutta tämä "iki"katti on niistä selvinnyt eläinlääkärin ja ruokavalion avulla.Tällä viikolla sen elämä meni kuitenkin siihen pisteeseen, että jouduimme tekemään lopullisen ratkaisun sen osalta. Eläinlääkäri Jussi Hyvönen nukutti Pikin kissojen taivaaseen.

Kissoilla sanotaan olevan yhdeksän henkeä. Pikillä niitä oli varmasti ainakin se yhdeksän ikään ja olosuhteisiin nähden. Se on asustellut ikänsä tässä Uilossa junaradan ja vilkasliikenteisen tien lähellä. Lisäksi Piki teki kesäisin viikon-parin kamikazemetsäreissuja, eikä sitä juuri pihapiirissä näkynyt.

Koirarintamalla oltiin tänään haukkukoulussa. Itse olin ilman koiria kuuntelemassa Turusen Irenen luentoa, jonka jälkeen päästiin kokeilemaan käytännössä erilaisia keinoja koiran ja haukun rauhoittamiseen. Omatkin koirat ilmaantuivat sopivasti paikalle ilman ennakkosopimusta isännän matkassa ja nappasin Muusan mukaan treenaamaan. Mussepa laittoikin esiin kaikki parhaat puolensa, eikä siitä pahemmin haukkukoiraa saanut. Moona ja Hippu lähtivät tilanteesta kotiin isännän matkasta mutta Monni oli kotona käyttänyt sitä pientä rakosta hyväkseen, kun ovi jäi raolleen ja hippulat vinkuen kentälle. Ikävä kyllä, se kävi ärisemään siskolleen Oonalla ja aiheutti rähinänpoikasta ennenkuin ehdin napata sen turkista kiinni. Ja riimuun, että treenit pääsivät jatkumaan. Toisaalta Moona pelasti haukkukoulun tilanteen, että saatiin jotain mekkalaa aikaan kun muuten meni liiankin hyvin ja koiruudet "näyttelivät" mallikelpoisia koirakansalaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti