sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tentissä jälleen

Tänään oli edessä odotettu ja pelättykin tokoagi kolmosen tentti. Meiltä meni viikko siltä osin huonosti, että olin reissun päällä koko viikon - treenaaminen jäi siis olemattomiin. Ja kun noissa liikkeissä oli vielä hiomattomia paloja, eivät odotukset olleet korkealla.

Eteenmenot olivat meidän kompastuskivi. Kun makupala lentää, menee Moonakin mutta jos se ei lennä, ei se mene. Ei toimi hämäysliike, sen verran tarkkana koiruus on - haloo, mihin jäi makupala, minnuu ei huijata. Matka on kuitenkin pitkä, kun koira lähetetään esim. tolppien väliin (3 m). Hyppyesteessä se on lyhyempi mutta kuitenkin tarpeeksi pitkä, että ulottuisit käsiliikkeellä ohjaamaan koiran yli. Sen pitää tosiaan noissa molemmissa hallita eteenmeno täysin. Sain Monnin tänään tolppien väliin lähetyksessä irtaantumaan minusta ilman makupalaa (se jo työvoitto) ja koira mennä tupsutti hyvin kohti tolppia mutta päätti sitten kiertää tolpan toiselta puolelta, huoh! Lisää treeniä ja sitä kautta kohti onnistumista :)

Kaksi muuta heikkoa lenkkiä olivat kylkitaivutukset ja koiran ylitse meno. Kylkitaivutuksissa  ongelmana oli se takapuolen pysyminen paikoillaan. Tällä kertaa totesin, että olen sitä väärin yrittänyt treenata ja sain tenttikaverin kautta hyvän oivalluksen. Kokeilin taivutusten ohjausta edestä päin ja se toimi. Siksi päätin kokeilla liikettä ja JEP, läpi saatiin. Koiran ylitse menon päätin jättää väliin, koska se jäi kotitreeneissä huonolle. Kun kokeilin sitä ennen omaa vuoroa, vaikutti alku hyvältä ja koira rauhallisesti napsi makupaloja edestään mutta sitten lumen liukastamana jalkani lipesi, tuli liian suuri heilahdus ja Moona otti kilarit - mee muualla siitä steppaamaan, miun yli ei nyt pompita! Päätös syntyi, ettei väkipakolla yritetä vaan keskitytään täysin muihin suorituksiin.

Kokonaistulos 12/15 oli yllättävän hyvä ajattellen meidän treenaamista. Itseään vaan jäi harmittamaan juuri tuo treenaamisen puute ja menneen viikon aikataulu, joka ei sitä mahdollistanut. Mutta hyvillä mielin palattiin tentistä ja nelosen kurssia odottellaan. Ilo oli todeta tänään, miten porokoira Jehki kunnostautui kaiken intonsa keskellä ja veti täydet pisteet kotiin. Wau!


Paikallaanolot ovat Moonan bravuureita. Keilojakin sain
potkia rauhassa, kun Moona seurasi paikaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti