lauantai 11. lokakuuta 2014

Moonastako ylioppilas?

Tokoagi3 eli keskikoulu lähestyy kohti lopputenttiä. Huomenna on viimeinen koulutus/treenikerta ja ensi sunnuntaina varsinainen tentti. Vielä on muutamia liikkeitä hiomatta, huoh! Eteenmenot ovat osoittautuneet Moonalle hankaliksi ja niitä kolmosessa on kaksi. Estehyppy eteen sekä tolppien välistä meno eteen, emäntä jää paikoilleen. Kyllähän se toimii makupalalla mutta kun sitä ei tenttisuorituksessa saa käyttää, huoh! Olen kokeillut sitä, että makupala heitetään oikeasti sinne eteen kymmenen kertaa ja sitten hämäten mutta ei. Nokkela koira jää vaan katsomaan, minne sie sen makupalan piilotit, hajut jäi taakse eikä eteen, huoh!

Kylkitaivutukset ovat myös hiomisasteella. Koira tulee taivuttaa päätään molemmille puolille siten, että takapää ei liiku. Koiran luottamusta vaaditaan liikkeessä, jossa ohjaaja astuu makaavan koiran yli. Moona ei vielä todellakaan luota siihen, että sen selän päällä hyöritään. Kovasti on pitänyt makupaloja pistää koiruuden naamariin, että se malttaa pysyä paikoillaan. Tämä on kuitenkin sellainen liike, jossa saadaan tuloksia runsaalla harjoittelulla.

Mielenkiintoiseksi on osoittautunut katsekohde, jossa koiran täytyy katsoa tiettyä kohdetta kolme kertaa peräkkäin. Kun meidän katsekontaksi on hiottu huippuunsa, onkin haastetta saada Monni katsomaan jotain muuta. Se hakee jatkuvasti katsekontaktia ja odottaa siitä palkkaa.

Jos noita haasteita riittää, on niitä varmuuksiakin. Esim. liike, jossa immeinen kaataa keiloja ja koira istuu paikallaan, kun se oli aiemmin päinvastoin. Tää on meidän bravuuri - rauhallinen Monni ei ole moksiskaan kun mie keiloja potkin :D

Kun tokoagin kolmas osuus on suoritettu, on edessä neloskurssi ja sen jälkeen varsinainen yo-tentti. Kevättä kohti nämä tulevat toteutumaan.

Tavoitteeseen on vielä matkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti