torstai 3. lokakuuta 2013

Aktivointia

Olin Moonan kanssa keskiviikon treeneissä ja teemana oli tokoa. Meillä ei lähtenyt putkeen koko homma, kun kesän aikana on ollut kuvioissa monta muuta asiaa kuten tokoagia ja agilitya. Täsmälliset paikallaanolot olivat jääneet unholaan ja niitä kokeiltiin muistutella mieleen.

Moonan ongelma on edelleen reipas luoksetulo. Sen tulla löntystelee käskystä luokse. Tosin tämä ongelma on usein juuri kentällä, kotipelloilla voi olla toinen juttu. Sama ongelma on yhä agilityssa -vauhtia puuttuu. En voi ymmärtää sitä, että koiraleikeissä koiruus on salamannopea ja sille tärkeintä on juosta edellä ja jallittaa muita koiruuksia veitsenterävillä väistöliikkeillä. Sitten kentällä ei toimi mikään. Taas kerran huoh!

Keskiviikon oivallus oli se, että kokeiltiin palloa, jonka sisään laitetaan makupaloja. Näytin Monnille, että lihapulla palloon ja pallonheitto eteenpäin. Innokkaasti Moona painoi perään. Tätä toistettiin ja välillä taukoa. Tätä kokeillaan seuraavan kerran myös agissa.

Hippu ja Muusa tulivat isännän kanssa norkoilemaan kentän laidalle treenien loppuvaiheessa. Hippu etenkin hihkui intoa, joten otin sen kentälle "idioottirinkiin". Kyse on keiloilla merkitystä neliöstä. Emäntä kiertää koiran kanssa neliötä siten, että jättää ensin koiran yhdelle sivulle seisomaan ja kiertää itse neliön. Koira otetaan mukaan ja jätetään matkalla seuraavalle sivulle, jossa se jää istumaan ja emännän matka jatkuu em. tavalla. Seuraavalla kerralla koira jää maahan, ja emännän kierros ja päätteeksi viimeisellä sivulla koira istuu viereen. Kiva harjoitus!


Mie en pärjännyt "idioottiringissä" mutta miusta
on kuitenkin tullut emännän oma "Idol" > sillä pötkii pitkälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti