tiistai 16. syyskuuta 2014

Tentissä

Moonalla oli tänään edessä hieno koetus eli tokoagi kakkosen tentti. Ennen tenttiä arvotaan kaikille liikkeistä viisitoista suoritusta, jotka tulee suorittaa oikeaoppisesti.

Kaikenlaista haastetta oli luvassa ja kun meidän harjoitusmäärä ei ollut paras mahdollinen, oli epäluulon kutinaa homman suhteen ilmassa. Kotona treenattiin jokainen liike ennen tenttiä ja hyvin sujui. Kentällä vielä ennen omaa vuoroa kokeiltiin, että menee. Moona on erittäin luotettava tällä tasolla, eli mitä sen kanssa on kerran tai pari kokeiltu, se yleensä toimii. Näin se oli nytkin.

Luottamuksella on suuri merkitys eri tehtävissä. Yhteistyö Moonan kanssa toimii juuri sen takia hyvin, että pystyn luottamaan koiraan. Paikallaanolot ovat sen bravuureita, samoin tietyt suoritukset esim. keilojen kaadot ja tassukohteet. Moona on vähän laiskansutjakka innostumisen suhteen, joten joudun tekemään sen kanssa töitä, että homma hoituu. Tentin läpäisyyn tarvitaan 5 onnistunutta suoritusta 15 tehtävästä. Monnin tentti meni piälle toivoen eli täydet pisteet (15) suorituksista saatiin. Ja erityisen ylpeä olin saamastani ohjauspisteestä, joita ei mielestäni helposti saa.

Nyt on tähtäimessä kolmoskurssi, joka alkaa ensi sunnuntaina. Sen jälkeen keväällä neloskurssi ja sitten kokeillaan, tuleeko Monnista ylioppilas :)

Moona "tikapuilla", jossa koira kävelee viiden laatikon läpi siten, että tassut
pysyvät laatikoiden sisäpuolella koko matkan. Jokaiseen laatikkoon pitää astua.
Tämä oli Monnin bravuureita, joka sujui hyvin heti ensi kokeilusta lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti