keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Hipun murinoita IV: Mistä on lappalaistyttö tehty?

1. Komeasta tuuhkoturkista...
Se on meikälappalaisen tärkeä asuste. Mie talvesta nauttiva koiruus en pärjäisi ilman kunnon tuuhkoturkkia. Kastuessa se menee kikkuralleen, ihan kun ois permiksessä käynyt. Kun mie oikean turkkiani tuuletan, kuulostaa siltä, että mie oisin helikopteri - semmoinen päristys miun turkista pääsee.

2. Vipeltävistä käpälistä...
Melko tärkeät vekottimet ja lappalainen on luotu liikkumaan - aina menossa. Miun töppösistä löytyy myös rapsuttimet, joilla on hyvä turkkiaan kuopia ja emäntää rapsutella huomion tarpeessa. Isäntä niitä silloin tällöin lyhentelee, mie en hirveesti tykkää mutta kestän kyllä. Talvea ajatellen miulla on jalassa villasukat ihan omasta takaa, kun on sen verran tuuhea karvoitus anturan pohjissa.

3. Nuuskunokasta...
Haisutin on tosi tärkeä, kun sillä saa luettua kaikki postit ja rakkauskirjeet tien varsilta. Sillä on hyvä tökkiä myös emäntää ja isäntää, jos mie tunnen olevani paitsiossa. Nuuskuttimella löytää makupaloja tai metsästä immeisiä ym. Lappalaistytön tärkein aisti!

4. Huiskasta eli hännästä...
Toimii hyvin mielipidemittarina. Haihäntänä mie usein kuljen. Kun mie oikein innostun, ei meinaa pylly pysyä matkassa, kun häntä järjestää konsertin. Kun mie on pahalla piällä, ei karvan tupsukaan nouse takapuolesta vaikka kuin yrittävät houkutella.

5. Uskollisista nappisilmistä...
Ne ovat miun valtti. Kun oikein vinkeästi tillottelen, maailma on avoin. Tulee makupaloja, sylitystä, lenkkiä ja kaikkea kivaa mitä meikätyttö tahtoo.

6. Värien leikistä...
Emännän mielestä mie onn yksi revontuli johtuen värikirjostani. Kun mie mennä liehkuan lenkillä revontulityttönä, kauniit värit pääsevät oikeuksiin turkissani.

7. Naskalihampaista....
Naskaleita käytetään tietty sapuskoihin, luihin ja leluihin. Pennunnappulana sai naskaleilla kivoja tihuja aikaan. Meikätytön tavaramerkki on "amerikanhymy", jolloin miun etuhampaat näkyvät ilman kulmahampaita. Tosin saa meikä pahempaakin irvistystä aikaan tarvittaessa mutta todella harvoin.

8. Lipottimesta...
Lips ja taas saa huomiota. Pussailu on mukavaa vaikka isäntä ei aina olekaan samaa mieltä. Välillä mie nuoleskelen kissoja ja kissa taas tarraa tassuillaan miun päästä kiinni ja nuolee miun naaman. Sehän sopii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti