torstai 31. joulukuuta 2015

Uudenvuoden pentupölinät

Päätin järjestää uudenvuoden tärskyt kahden jouluvierailulla käyneen pennun suhteen. Tänään saapuivat lapinkoirapentu Hugo (3 kk) ja pohjanpystykorvapentu Peppi (puoli vuotta) hulinoimaan. Mahotonta menoa heti alkumetreiltä saakka, eikä enemmälti ehditty tutustella kun painettiin peräkoiraa menemään. Hugo jäi hieman altavastaajaksi pienen kokonsa takia mutta se ei paljon tahtia haitannut.




Kun pennut olivat pölistelleet aikansa, laskettiin kehiin myös Moona. Sillä olikin ihmettelemistä, kun molemmilla puolilla pyöri puolituttu koiruus - mitähän tässä alkaisi ja kenen kanssa.




Pennuilla oli aivan mahdoton meno päällä ja kun väsy alkoi iskea, pistettiin painiksi. Kissapolliisi Moona halusi välillä koirapolliisiksi ja meni aina väliin, kun meno alkoi näyttää liian kiihkeältä. Muusakin tuli ihmettelemään menoa ja oli vähän kahden vaiheilla, ollako lastenvahti vai eikö olla.





Hugon nappula porukan pienimpänä sai kokea useammat mukkelismakkelikset ja korvasta nutuutukset, mutta eipä se reippaana koiruutena ollut juuri moksiskaan. Pikku"bambit" kävivät juoksemassa myös vesialtaan jäällä, jossa on jo tiukka jää. Melskettä kesti kolmatta tuntia ja vielä sen jälkeen oli ongelmia saada nuo vekkulit kotimatkaa varten autoon :D Teretulemas uudemman kerran!


sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Tapanin "ajeluita"

Koirulit saivat jouluvieraiksi kaksi uutta pentututtavuutta peräkkäisinä päivinä. Tapanina tuli kylään paimensukuinen lapinkoira Hugo (11 vkoa). Rohkeasti Hugo lähti alkujännityksen jälkeen tuttavuutta tekemään ja sitten olikin oksat pois. Meno oli melkoista, kun Hugo piti tahtia yllä. Isot koirat vuorottelivat Hugon kaverina ja niinhän siinä kävi, että kaikki kolme tuli väsytettyä yhden pienen pennun toimesta. Hugosta ei meinannut virtanen loppua millään.




Tänään tuli vieraaksi pohjanpystykorva Peppi (puoli vuotta). Peppi olikin innokkaasti tuttavuutta tekemässä mutta ei tahtonut saada kunnon juoksukaveria meidän tytöistä. Mahtoi eiliset juoksuleikit vielä painaa jaloissa, kun niin laiskasti juoksemaan innostuttiin. Peppi oli oikea salamasanteri ja saattoipa laiskat lappalaiskoiruudet ajatella, että eihän tuolle pärjää edes päätä kääntämällä - ei siis turhia liikkeitä.



Moona otti uudet tuttavuudet vastaan tapansa mukaan häntää heiluttaen. Mutta kun väsy alkoi painaa, pienet örmyt päästettiin pennulle merkiksi, että elä kehtoo ennee. Muusalla riitti hyvin virtasta ja molemmat pennut kiinnostivat leikkiä myöten. Hippu taas oli reviirinsä kunkku ja saneli pennuille, että olokaapas kunnolla. Ihan haukkumalla se asiansa esitti ja molemmat pennut olivat sitä mieltä, että pitäköön tuo kunkku tonttinsa.


torstai 24. joulukuuta 2015

Joulun nuuhkuja

Jopa osasi koiralauma olla tänään jouluvalppaita. Haudoilla käynnin jälkeen saavuttiin kotiin noin klo 16 maissa. Koiruudet päästettiin joulujuoksuille ja sen jälkeen asetuttiin sisätiloihin. Auta armias sitä seuraamista, mikä oli takana. Moona ei heittänyt meikäläistä missään vaiheessa silmistään ja kova aavistus sillä oli koko ajan joulupaketeista. Etenkin kun lähestyin makuuhuonetta (jossa siis kaikki paketit ylähyllyllä piileksivät), Monni hyppi tasajalkaa sängyllä, että kaikki heti tänne.


Koiruudet saivat lahjansa mutta sittenkin vielä epäluulo piileksi, että josko jossain olisi lisää paketteja. Päätin tehdä huiputustempun ja laitoin vanhan, jo hetken aikaa kadoksissa olleen lelun pakettiin. Eipä ollut enää kiinnostava juttu, meikäkoiria ei huijata :D



keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Onko täällä kilttejä tyttöjä?

Moona: Minnen oo mittään tehny, en aikakaan tunnusta. Tai oon mie tainnu pari kertaa kissoja ajella, miehän oon kissapolliisi...
Muuta en oo varmasti tehny! Tai oon mie muutaman kerran puotellu pöyviltä ruokia lattialle, nam...
Kaikki tihut on nyt tunnustettu :o Tai oon mie Mussen kanssa käyny välillä kyläkierroksella. Mutta ihan kiltisti oon tullu kotiin, sitten kun oon kerenny...
Siinä oli varmasti kaikki, kirjan kannet kiinni ja amen. Tai...

Muusa: Ai mie karannu! Höpölöpö ja häntä heilumaan, kiltti tyttö! Kylillä on käytävä!! Ihan pakko - jopa MUST!!! Monnin perävaunu seuraa, minkäs mie sille voin. Kottiisa on moni kuollu, joten menoksi vaan kun tilaisuus koittaa. Suapi emäntä ääntään avvailla, kun myö tytöt ollaan kierroksella. Kottiin osataan kun aika koittaa. Meijjän enkka Hipun kanssa joitakin vuosia sitten oli toista vuorokautta, oli sen verran pätö reissu, että ei ollu kotiin kiirusta...

Hippu: Kehno, kun alakaa tuo vanhuus vaivata. Tässä ennee kehtoo kunnon karkureissuille, menköön nuo nuoremmet. Jiäpi miulle enemmän evästä. Kyllä miekin vieläkin ossaan tehä nurkkaoharit, kun siltä tuntuu. Yhtenä iltana peltolenkillä semmoisen koiruuvven tein. Emäntä sitten huutelee perään ja kohta mie pellolta päin tulla tupsuttelin, että oo hilijoo helekatin mölytoosa, koko kylä kuulee.

Moona, Muusa & Hippu: Myökoirat ei uskota joulupukkiin vaan emäntään (ja välillä emäntää). Tässä vaiheessa vuotta se vaan naureskelee kainaloonsa meidän kepposille, eikä muistele ollenkaan pahalla. Ihan varmasti on taas joulupaketit huomenna odottamassa. Sitä paitsi kyllä myö nähtiin kun meidän vakionamutäti Merja toi meille pussillisen tavaraa, iliman ei jiähä.

Kolme kilttiä tonttutyttöä - suunta varmaan kylille

lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulun alla

Moonan Target2-kurssi päättyi ja vielä jäi suorituksia passista puuttumaan. Vuoden vaihteen jälkeen on tulossa uutta kurssia, joten sinne jatkamaan.

Hippu-mummeli kävi verikokeissa. Maksa-arvot olivat pudonneet puolella uuden ruokavalion myötä!! Koiruuskin on oma reipas itsensä ja mennä viipottaa entiseen tapaansa. Mutta makupalojen ja puruluiden suhteen tulisi olla tiukkana jatkossa - siinä onkin emännälle haastetta.

Muusa järjesti viikolla emännän hermojen testauskokeen ja samalla etsintäharjoitukset. Koiruus teki katoamistempun iltapissien yhteydessä eikä sitä näkynyt missään. Kotvan aikaa etsin ja sitten otettiin aiemmin hyväksi havaittu keino käyttöön. Isäntä kävi autolla pienen pyörähdyksen ja kun auto pörhälsi takaisin pihaan, tuli Musse perästä. Kummasti se löytyy, kun reviirillä tapahtuu.