sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Doboilua II

Viime viikolla Moona oli dobon suhteen out of office. Nyt oli toisenlainen ote - kaikki kiinnostaa, sali tuttu, koirat tuttuja. Pääsin siis nauttiman doboilusta kunnolla ja sain jopa koiruuden läähättämään, itseni lisäksi. Paikalla oli myös YLEn kuvaaja. Hän hoiti hommansa hyvin, ja koirille ei tullut mitään häiriötä suoritusten suhteen.

Oli yllättävää todeta, miten hyvin koira tekee liikkeitä, joista se ei ole aiemmin perustanut. Yksi liikkeistä on kieppi, jossa koira pyörähtää neljällä jalalla ympäri. Tämä osoittautui tokoagin merkeissä meille haastavaksi. Toinen tokoagista hyväksi havaittu liike on kylkitaivutukset. Niitä treenattiin tokoagi-kurssilla ja nyt toimii :)



lauantai 22. marraskuuta 2014

Doboilua

Aloitimme Moonan kanssa keskiviikkona dobon. Koiruus oli Jakokosken vanhan koulun pienessä salissa silmät ymmyrkäisinä, että mitä ihmettä. Miks me täällä sisällä ollaan, kun ulkona on ennen oltu? Jokainen koiran haukahdus sai sen höristämään korviaan ja keskittyminen oli hieman hukassa.

Koiruudet jaettiin käytettävissä olevassa tilassa ns. pieniin looseihin eli jokaisella oli tekemisen rauha ja tilaa ympärillä. Meiltä puuttui vielä sopivan kokoinen dobopallo, joka oli vasta matkalla pienten sekaannusten jälkeen, joten lainapalloa kokeiltiin tosi isolla ja pienellä. Alkuverryttelyn jälkeen Moona kampesi pikku hiljaa itseään ison pallon päälle, kun makupaloja sopivasti siirteli. Keskittyminen ei kuitenkaan uudessa tilassa ollut kohdillaan ja mieli haahuili kaikkeen muuhun. Pallo päätettiinkin jättää tällä kertaa vähemmälle ja kokeiltiin tasapainotyynyä. Se olikin Monnille tuttu juttu tokoagikurssilta, jossa alla oli tasapainolauta. Etukäpäliä tarjottiin tyynylle mielellään tasapainoa hakevassa asennossa ja seuraavaksi on tarkoitus siirtyä takakäpäliin.

Emäntä ei vielä ehtinyt saada itseään kipeäksi vaikka tilaisuus olisi ollut koiran haahuillessa. Keskityin tällä kertaa liikaa koiraan ja seuraavilla kerroilla pitää jumpata enemmän itsekin. Moonakin kuitenkin löysi lempiliikkeensä, joka oli "sohvaperuna" salissa sijaitsevien sohvien myötä. Tuu emäntä tänne löhöilemään, täällä on paljon hauskempaa :)

Syksyn karhukierrokselta. Ihanaa, ei ahdista!




perjantai 7. marraskuuta 2014

Tokoilua Uilon treeneissä

Muutaman viikon ajan on Uilon koiratreeneissä ollut tokoiluputki. Neljä kertaa on treenejä pidetty tokon merkeissä aloittelevat koirat huomioiden. Ensi viikolla pidetään leikkimielinen möllitoko - ei ihan oikeilla möllisäännöillä vaan soveltaen. Tarkoitus on, että kaikille jää onnistumisen ja oppimisen tunteita, kun paljon nuoria alle ja yli vuoden ikäisiä koiria on mukana.

Moona on hyvin mukana tokon perusliikkeissä. Seuraaminen ei ole sen bravuuri, kun tahtoo kuono lähteä vaeltelemaan pitkin maata ja koiruuden mielenkiinto loppuu vaikka naksua olisi nenän edessä. Se on jotenkin ehdollistunut toisenlaiseen toimintaan eli muut liikkeet siltä kyllä sujuvat. Meistä ei varmaan tule tokokaksikkoa vaikka sitä aika ajoin on mukavaa harrastaa. Ja onhan se hyvää perustreeniä koiralle kuin koiralle.

Tulossa on myös dobotreenit, joita mielenkiinnolla odotan. Toivottavasti ei tartte treenien jälkeen saikkua hakea - on siis tiedossa treeniä emännän lihaksillekin :D

Hippu (13,5 v.) ja Muusa (11,5 v.) kävivät tänään rokotuksilla. Hippu oli hieman sitä mieltä, että onks tänne pakko tulla. Sillä on ikävinä muistoina kipeät anaalirauhaset, joita aikoinaan puristeltiin, ei tosin samaisella tohtorilla. Muusalla taas ei ole isommin ennakkoluuloja, kun ei ole tarvinnut isompia toimenpiteitä tehdä. Molempien veteraanien hampaitakin vilkaistiin ja hyvässä kunnossa olivat, kiitos jokapäiväisistä luista yläkerran luuparatiisissa.

Maastoutuva Moona Patvisuon kierroksella