maanantai 27. tammikuuta 2014

Paukkuja riittää

Pakkaset paukkuivat viime viikolla siihen malliin, että koiruudet viettivät päivällä sisäelämää. Se on niille outoa, kun ovat tottuneet päivät häkistä päivystämään. Kokonainen viikko hurahti sisätiloissa ja Hippu livistikin yksi aamu oven raosta ja painoi vauhdikkaasti häkkiin. Sieltä se katseli sen oloisena, että en tuu sisälle. Luu toimi houkuttimena ja näin saatiin Hippu sisätiloihin.

Ongelma ulkona olemiseen on Hipun ja Muusan turkinvaihto kesäturkkin, joka tapahtui joulun maissa. Moona tepastelee edelleen talviturkissa, kun Monnin turkin vaihto tapahtui hitaasti (ja emännän mielestä tuskallisesti) koko syksyn ajan.

Moona kävi perjantaina pra-silmätestauksessa, joka järjestettiin joukkotestauksena lappalaiskoirille. Eläinlääkäriaseman pienissä odotustiloissa Monni oli täpinöissään - hiton paljon koiria ja etenkin sulhoja. Oikein pisti silmään siinä koiralaumassa, että Moona ainoana heilutteli häntäänsä selän päällä - taisi olla sulhot mielessä, kun juoksun loppuajat ovat menossa. Toisena tuli erikoinen ääntely, jota se esitteli muulle laumalle.

Eipä sitten ollut iltapäivästä asiaa Pojun ja Tikun vierailulle. Hippu ja Muusa hoitivat homman Moonan jäädessä sisätiloihin ja koiruudet saivat päästellä oikein kunnolla pakkasviikon jälkeen.

lauantai 18. tammikuuta 2014

Eläkemummeli

Hippu ei taida olla samaa mieltä otsikosta. Sen verran reippaasti sen töppöset vielä viipottaa. Annetaan puheenvuoro tälle mummelille:

"Hau, mitä, minäkö kehissä! Joo, meikällä on urasuunnitelmia tulevalle vuodelle. Kaverikoiraksi aion alkaa. Sitten emäntä lupaili miulle tokoagikurssia keväällä. Homekoiraksi en ala vaan meikä tuulettaa menemään.

Toukokuussa täytän 13 vuotta, mutta ei se meikäkoiraa paljon paina. Pomo oon edelleen tässä taloudessa ja Musse ja Monni pidetään ojennuksessa. Tyhmiä tapauksia meikään verrattuna. Mie oon sitä mieltä, että harkiten hyvä tulee, vaikka emäntä ei joskus meikäkoiran harkitsemisia oikein ymmärrä?

Moona on aina meikän kimpussa, kun saa miusta hyvän murrikaverin. Eipä tuo haittaa, pitää mielen virkeänä, kun pitää päivystellä ruokakippoa ja leluja. Jouluna kaikki lahjat olivat yhdessä paperipussissa ja se oli miun tärkeä päivystyskohde sille päivälle, kun tiesin sieltä joulupukin luukätköt. Piti vielä seuraavanakin päivänä päivystää tyhjää paperipussia, ettei vaan mitään sinne vahingossa jäänyt."

perjantai 10. tammikuuta 2014

Irtovilloja

Talven sääolosuhteet ovat olleet erikoiset ja koiruudet ovat päättäneet alkaa karvanvaihtoon, outs. Villakoirat vaanivat joka nurkassa ja jos vähän vauhdikkaammin joku kulkee, on villakoirilla täysi rähinä päällä. Eikä muri-muri ehdi tällä vauhdilla kaikkea pistää ojennukseen...

Muusa on ollut tarkkailun alla. Ei paljon emäntää kiinnosta nuo majakka-perävaunu-kuviot, jonka jälkeen saa painaa pitkin teitä ja metsiä parivaljakon perässä. Mussun kohtalo on ollut narukoirana olo aamu- ja iltapissilenkeillä mutta se ei ole moksiskaan. Melskaa pitkässä narussaan entiseen tapaan mutta eipä pääse metsän siimekseen ja siitä retkeilemään, hahaa!

Moonan näyttelyuraa aiotaan taas kokeilla Enon näyttelyssä. Ei sieltä odotella mitään pokaaleja eikä ruusukkeita mutta kiinnostaa katsoa tästä kolmen koplasta eniten perinteistä lapinkoiraa esittävän Moonan kanssa, mitä sieltä tulee.



keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden peltolenkki

Uusi vuosi pyörähti käyntiin ja niin pyörähtivät koiratkin kylillä. Voihan kettu! Iltapäivästä mentiin perinteiselle takapeltolenkille ja sieltäpä nämä neitoset keksivät omat suunnat kohti metsiä. Puolen tunnin etsinnän saldona oli ensin Hippu, joka kuhnaili viinimarjapuskien kupeessa, todennäköisesti ei kovin kaukana ollutkaan mutta halutessaan täysin kuurokorva sille, mitä ei halua kuulla. Sitten painoi perävaunu Moona pihaan metsästä päin ja hetken kuluttua veturi Muusa. Tympii kuitenkin tämä etsimisleikki. Olisi tehnyt mieli tarttua niskavilloista erästäkin mutta on se niin ihanaa, kun ovat turvallisesti kotona.

Hippu: "Joopa joo, ilotulituksia on nähty, lisää paukkuja..."

Muusa: "Onko pakko paukkua? Mie en tykkää yhtään, mieluusti sängyn alle piiloon."

Moona: "Pauketta riittää, so what! Mie pidän kuitenkin vahtia, missä paukkuu ja mitä paukkuu.
Ei tule miun reviirille paukkupatruunat haukkumaan."

Hyvää uutta vuotta kaikille koiruuksille ja heidän emännilleen/isännilleen!