perjantai 25. marraskuuta 2011

Yösuunnistusta Utrassa

Keskiviikon pentukurssille saavuimme ajoissa ja aikaa jäi pieneen lenkkiin. Otsalamppu päälle ja metsään! Pimeässä olikin mukavaa suunnistella, kun polkuja tuntui menevän sinne ja tänne. Oli kovin "turvallinen" olo pienen Monsu-neidin kanssa, joka oman "otsalamppunsa" kanssa mennä viuhtoi edellä. Osauduimme kuitenkin perille juuri ja juuri kurssihetken alkuun.
                                                                 
Kurssin jälkeen oli taas aikaa puolitoista tuntia tutustua Utraan. Maalaiselämään tottunut Moona oli ihmeissään ison maailman kanssa. Oli autoja, ihmisiä, keppikävelijöitä, valoja ym. ja niitä ällisteltiin silmät pyöreinä. Oivaa opetusta uteliaalle ja joka paikassa suuna päänä olevalle pennulle! We´ll meet again Utra!

Alla olevassa kuvassa ei ole kuitenkaan kyse yösuunnistuksesta vaan viime talven ihania aurinkoisia päiviä.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Eskarissa ‒ pentukurssin kokemuksia

Kuusi Muusan pennuista on samalla pentukurssilla. Kolme kontaktikertaa on nyt takana ja hauskaa on ollut. Nappulat meinaavat vähän stressata uudesta asiasta, kun on paljon hajuja, ihmisiä ja koiruuksia ympärillä. Moona unohtaa tyylikkäästi kaiken kotona oppimansa kurssin puitteissa, eikä oikein jaksa keskittyä. Oman osansa soppaan tuo autopahoinvointi, josta toipuessa meneen vajaa puolituntinen. Onneksi koulutushetken jälkeen koittaa vapaus ja leikkihetki toisten pentujen kanssa. Muusan natiaisten lisäksi kurssilla on yksi belgin pentu, Pate. Se osallistuu lappalaispentujen lystiin innoissaan.

Moonalla menee lujaa ‒ liiankin lujaa?

Tervetuloa seuraamaan Moonan, Hipun ja Muusan kuulumisia! Pieni neitonen Moona on osoittautunut oikein terhakaksi koiranaluksi. Mitään ei arastella vaan mennään suuna päänä tutkimaan. Etenkin tuo edellä mainittu suuna ikävä kyllä hoituu. Purraan kaikkea mitä eteen sattuu ja samalla immeisiäkin. Tämä pieni blondi on paholainen enkelin vaatteissa :D

Monsku on oppinut jo joitakin hyviä tapoja kaikkien tihutöidensä keskellä. Luoksetulo on sen bravuuri ja se tapahtuu jopa leikkien keskeltä. Ei ole niin tärkeää asiaa menossa ettei Moona tulisi kutsuttaessa emännän luokse, jossa herkkupala odottaa (PAITSI pentukurssilla). Istu-käsky toimii myös. Katsekontakti on upea, en muista isoilla tytöillä sellaista nähneeni.

Moonaa odottelee mahdollisesti agilityura (taas näitä emännän päähänpistoja). Nyt osataan jo kiivetä jyrkähköt portaat yläkertaan sujuvasti. Pienessä putkessakin käytiin mutta sisääntuloaukolla tapahtui kääntyminen takaisin. Hyppyhommat hoituvat sohvalle ja sänkyyn hypätessä, se sujuu enemmän kuin hyvin.